Natuursteen

  • Veelzijdig
  • Elke tegel is uniek
  • Robuust en stijlvol
  • Vele toepassingen

Natuursteen is er in vele soorten, zachte en harde varianten, marmers, graniet, leisteen, hardsteen etc. Door de grote hoeveelheid soorten en variaties is het belangrijk dit door een specialist te laten aanbrengen, maatverschillen, tintverschillen en diverse afwerkingen maken het een complex maar prachtig product en verdiend de aandacht van de vakman.

Voor praktisch alle soorten natuursteen is er een apart onderhoudsmiddel, je kunt niet alle schoonmaak producten toepassen op natuursteen en veel soorten moeten ook geïmpregneerd worden na leggen en droging van u vloer.

Bepaalde soorten natuursteen verkleuren na verloop van tijd en gaat krasjes vertonen, dit moet gezien worden als charme van het product, de vloer bijhouden is wel van groot belang en wij kunnen u door de juiste materialen en uitleg te geven uw vloer of wand die al miljoenen jaren oud is nog een lang leven meegeven.

Natuursteen nooit reinigen met zure schoonmaakmiddelen, gebruik hiervoor speciaal voor natuursteen vervaardigde schoonmaakmiddelen, dit geldt ook voor cementtegels!

Zo veel mogelijk zand op natuursteen en cementstenen vermijden dit veroorzaak een schurend effect en kan krassen veroorzaken, regelmatig reinigen voorkomt schade en met minimale ingreep heeft u lang plezier van dit unieke product.

In doucheruimte is het aan te raden de wanden (ook glaswand!) en vloer droog te trekken met een speciale sanitairwisser (o.a. zwart rubberen wissers geven strepen!) of drogen met een handdoek, dit verlengt de levensduur van de natuursteen en/of cementstenen ook voorkomt het grotendeel het aanzicht en intrekken van kalkaanslag.

Gebruik geen antikal producten.

Reinigen van natuursteen met hogedrukreiniger voorzichtig uitvoeren bij voorkeur niet, u kunt hiermee de voegen beschadigen.

Kijk in natte ruimtes regelmatig uw kitvoegen na, kit heeft namelijk niet het eeuwige leven, vervangen is een simpele ingreep en voorkomt lekkage.

Regelmatig onderhoud is belangrijk, tegen verwaarlozing kan geen middel op.