Tegels

  • Zeer decoratief
  • Makkelijk in onderhoud
  • Hygiënisch
  • Geschikt op bijna alle ondergronden
  • Geschikt voor vele toepassingen
  • Onbrandbaar en zuur bestendigd

Gebruik speciaal voor tegels vervaardigde schoonmaak producten, verkeerde schoonmaakmiddelen laten een vetlaagje achter op de tegels.

Zo veel mogelijk zand op de vloertegels vermijden dit veroorzaak een schurend effect en kan krassen veroorzaken, regelmatig reinigen voorkomt schade en met minimale ingreep blijven tegels een leverlang mooi.

In doucheruimte is het aan te raden de wanden (ook glaswand!) en vloer droog te trekken met een speciale sanitairwisser (o.a. zwart rubberen wissers geven strepen!) of drogen met een handdoek, dit verlengt de levensduur van de tegels en glazuur ook voorkomt het grotendeel het aanzicht van kalkaanslag.

Gebruik zo veel mogelijk zuurvrije schoonmaakproducten, alleen bij zware vervuiling toepassen, producten kunnen kranen, put, voegen etc. aantasten. Ook bij zwaar antikal gebruik, beschadigen de voegen.

Bij twijfel over producten altijd eerst op onopvallend stuk proberen of raadpleeg een specialist (Moller-Chemie / Fila / HG).

Reinigen van tegelwerk met hogedrukreiniger voorzichtig uitvoeren (bij voorkeur niet). U kunt hiermee de voegen beschadigen.

Kijk in natte ruimtes regelmatig uw kitvoegen na, kit heeft namelijk niet het eeuwige leven, vervangen is een simpele ingreep en voorkomt lekkage.

Regelmatig onderhoud is belangrijk, tegen verwaarlozing kan geen middel op.