Meerwaarde van Tegels

Vloerverwarming? Iets anders dan tegels is echt onzin!

Hout,vinyl, laminaat en tapijt werken op een vloer met vloerverwarming als een glaswoldeken rond een kachel: de warmte wordt tegengehouden. Tegels zijn juist ideale warmtegeleiders. Dit is in een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt een goede oplossing. Moderne (grond)warmtepompen leveren warmte met maar 10 graden verschil ten opzichte van de gewenste kamertemperatuur. Dan is een vloer die de warmte goed afgeeft extra belangrijk! Op deze pagina leggen wij u de meerwaarde van tegels uit, vertellen we u hoe u met tegels tot wel 50% op uw verwarmings- en koelings(!)kosten kan besparen én we leggen hier wetenschappelijk onderzoek naast*.

Het onderzoek in een notendop

– conclusie Tapijt en houten vloerbekledingen met hun ongunstige warmtegeleidingsweerdstanden (0.15 tegen de ‘0’van tegelvloeren) verliezen in dit berekeningsvoorbeeld ongeveer de helft van de vermogensafgifte ten opzichte van klimaatregelende tegelvloeren.

Toelichting op het onderzoek

Geen compromis

Als u voor tegels kiest dan maakt u de ultieme keuze. Sfeer? Iedere kleur, ieder formaat, iedere variatie is mogelijk. Duurzaamheid? Een tegelvloer – en dat geldt ook voor een vloer van natuursteen – gaat langer dan een mensenleven mee. Tegels zijn 100% recyclebaar en de slimste combinatie met vloerverwarming of -koeling! Onderhoud? Geen vloer is makkelijk schoon te houden – en tegels zijn ook nog de gezondst denkbare vloerbedekking. Duur? Er zijn tegels voor ieder budget. Wateroverlast? Komt nogal eens voor in ons land. Dit is absoluut geen probleem voor uw tegelvloer! En vergis u niet; ook met de lage onderhoud- en schoonmaakkosten van een keramische tegelvloer verdient u geld!

4000 jaar tegels

Tegels zijn misschien wel de oudste vorm van wandbedekking. Ze worden al gebruikt sinds er gebouwd wordt. Als u in oude steden als Rome of Athene bent geweest kan u beamen dat veel  natuursteen-, tegel- en mozaïkvloeren uit de oudheid nogsteeds prachtig zijn! Er is heel lang weinig veranderd aan het product maar de laatste jaren is de tegel wel degelijk veranderd. Tegels kunnen nu in alle maten geproduceerd worden,. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van kleur, design en printtechnieken. Niet alleen de tegel zelf is veranderd er is ook veel veranderd onder de tegel. Zo zijn er onder andere nieuwe waterdichttechnieken, nieuwe systemen voor vloerverwarming en -koeling, ondoordringbare voegen, duurzame lijmen, antibacteriële, slijtvaste en antislip coatings. Ook de nadelen van de klassieke cementvoeg zijn achterhaald. Een houten vloer in uw kantoor of in uw slaapkamer? Prima idee, maar als we aan het onderhoud denken kunnen we alleen maar hopen dat het keramische houttegels zijn…

Inspiratie

Hieronder staat een overzicht van tegelwerk dat wij recent hebben opgeleverd. Laat u inspireren door onze voorbeelden!

Klik op een afbeelding voor een grote weergave.